Nutriční hodnoty (Směs na špagety s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 044 kJ / 1 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,79 g |
Tuky | 107,40 g |
– nasycené | 29,55 g |
– nenasycené | 72,57 g |
–– mononenasycené | 58,57 g |
–– polynenasycené | 14,00 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 16,27 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 56,77 g |
– cukry | 35,96 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g libovějšího mletého masa (nejlépe mix hovězího a vepřového) | Vepřový ořez | 500 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 větší žampiony (nemusí být) | Žampion čerstvý | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
250 ml 250 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 250 g |
200 ml 200 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
1 PL 1 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
1 PL 1 PL směsi koření na boloňské špagety (Koření Červenka) | Špagety pšeničné | |
1 PL 1 PL směsi koření Aglio olio e peperoncino (Koření Červenka) | Provensálské koření | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý barevný pepř | Pepř barevný |