Nutriční hodnoty (Kapustovo-dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 284 kJ / 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
Tuky | 34,97 g |
– nasycené | 21,91 g |
– nenasycené | 12,22 g |
–– mononenasycené | 10,65 g |
–– polynenasycené | 1,57 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 26,45 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 87,07 g |
– cukry | 18,97 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 400 g |
300-400 g 300-400 g dýně (hokaido, muškátová, mexická) | Dýně čerstvá | 350 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
vývar (podle potřeby, cca 2 l) | Vývar masový | |
dýňová semínka | Dýňová semínka |