Nutriční hodnoty (Dušené srbské rizoto s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 050 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,08 g |
Tuky | 17,89 g |
– nasycené | 6,03 g |
– nenasycené | 8,49 g |
–– mononenasycené | 5,78 g |
–– polynenasycené | 2,71 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 177 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 238,05 g |
– cukry | 35,55 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mletého masa mix (nebo z vepřové plece) | Vepřová plec | 250 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
1 malá konzerva 1 malá konzerva rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
1 1 čerstvá kapie (nebo 3-4 lžíce sterilované) | Paprika červená čerstvá | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
250 g 250 g rýže (v suchém stavu) | Rýže bílá | 250 g |
600 ml 600 ml drůbežího vývaru (podle potřeby) | Vývar kuřecí | 600 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
tvrdý sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |