Nutriční hodnoty (Dýňová polévka na způsob bramboračky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,07 g |
Tuky | 33,96 g |
– nasycené | 21,66 g |
– nenasycené | 11,69 g |
–– mononenasycené | 10,57 g |
–– polynenasycené | 1,13 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 33,07 g |
– cukry | 11,31 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g dýně | Dýně čerstvá | 300 g |
80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
1 1 plnější lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
celerová nať (nebo majoránka) | Petržel nať čerstvá |