Nutriční hodnoty (Kefírové vdolky s parádou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 275 kJ / 3 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 79,06 g |
Tuky | 57,06 g |
– nasycené | 8,31 g |
– nenasycené | 41,62 g |
–– mononenasycené | 25,22 g |
–– polynenasycené | 16,41 g |
––– omega 3 | 3,45 g |
Vláknina | 20,63 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 537,68 g |
– cukry | 69,48 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml kefíru | Kefír | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
2,5 -3 hrnky 2,5 -3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 687.5 g |
necelá necelá lžička jedlé sody | Jedlá soda | |
olej na smažení a tvarování | Olej řepkový | |
povidla švestková, jablečná, hrušková, případně marmeláda | Marmeláda jahodová | |
hrudkovitý tvaroh olešnický nebo nastrouhaný tvrdý | Tvaroh polotučný | |
šlehačka | Šlehačka 35% | |
měkký tvaroh nebo zakysaná smetana či jogurt | Tvaroh polotučný |