Nutriční hodnoty (Valentýnský dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 354 kJ / 1 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,60 g |
Tuky | 47,60 g |
– nasycené | 14,26 g |
– nenasycené | 21,98 g |
–– mononenasycené | 17,08 g |
–– polynenasycené | 4,90 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 149,70 g |
– cukry | 103,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
ztužovač (smět-fix) | Ztužovač šlehačky | |
dle chuti moučkový cukr | Cukr bílý | |
např. nastrouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% |