Nutriční hodnoty (Jablečný koláč se skořicí a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 10 301 kJ / 2 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,02 g |
Tuky | 114,80 g |
– nasycené | 66,01 g |
– nenasycené | 42,10 g |
–– mononenasycené | 36,07 g |
–– polynenasycené | 6,03 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 20,95 g |
Cholesterol | 811 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 311,57 g |
– cukry | 213,17 g |
––– laktóza | 0,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
1 1 vanilkový cukr (lze nahradit lžičkou vanilkového extraktu) | Cukr vanilkový | |
3 3 polévkové lžíce jablečného džusu | Džus jablečný | |
115 g 115 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 115 g |
plátkové mandle | Mandle loupané | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |