Nutriční hodnoty (Rozinkový - litý perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 839 kJ / 4 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 64,85 g |
Tuky | 173,52 g |
– nasycené | 20,96 g |
– nenasycené | 140,13 g |
–– mononenasycené | 94,57 g |
–– polynenasycené | 45,57 g |
––– omega 3 | 10,86 g |
Vláknina | 25,95 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 563,30 g |
– cukry | 206,30 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru moučky | Cukr bílý | 125 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 1 dětské lžíce jedlé sody (ne moc vrchovaté) | Jedlá soda | |
2 lžíce 2 lžíce džemu zvolila jsem borůvkový) | Džem ze směsi ovoce | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | 30 g |
tuk na vymazání | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání pekáče | Mouka pšeničná hrubá | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |