Nutriční hodnoty (Smažené jahody v těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 592 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 13,41 g |
– nasycené | 4,46 g |
– nenasycené | 8,08 g |
–– mononenasycené | 4,33 g |
–– polynenasycené | 3,75 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 10,25 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 283 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 78,35 g |
– cukry | 74,90 g |
––– laktóza | 10,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 ml 200 ml podmáslí | Podmáslí | 200 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice - rovné | Cukr bílý | 36 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
cca 150 g 150 g hladké mouky, dle hustoty těsta | ||
půl lžičky lžičky jedlé sody | Jedlá soda | |
cca 400-500 g cca 400-500 g pevných jahod + čerstvé k podávání | Jahody čerstvé | 450 g |
zakysaná smetana nebo bílý jogurt | Smetana kravská zakysaná 12% | |
zmrzlina dle chuti | Zmrzlina vanilková | |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
olej na smažení | Olej řepkový |