Nutriční hodnoty (Hovězí hamburger s domácí houskou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 19 507 kJ / 4 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 323,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 230,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 92,55 g |
Tuky | 113,42 g |
– nasycené | 64,01 g |
– nenasycené | 43,99 g |
–– mononenasycené | 33,83 g |
–– polynenasycené | 10,16 g |
––– omega 3 | 1,17 g |
Vláknina | 25,86 g |
Cholesterol | 737 mg |
Sodík | 3,77 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 574,41 g |
– cukry | 63,57 g |
––– laktóza | 10,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 15 g |
750 g 750 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
200 ml 200 ml teplé vody | Voda | 200 ml |
2 2 vejce na potření housek před pečením | Houska pšeničná | |
sezamové semínko na posypání (nebo mák, hrubozrnná sůl, kmín, atd.) | Sezam loupaný | |
1 kg 1 kg hovězího masa (ideálně hovězí zadní kýta) | Hovězí kýta | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
ledový salát (stačí kousek) | Salát ledový čerstvý | |
rajče | Rajče červené čerstvé | |
nakládaná okurka | Okurka salátová čerstvá | |
tatarka (nebo jiná omáčka podle chuti) | Tatarská omáčka | |
osmažená slanina | Špek | |
karamelizovaná cibulka (nebo obyčejná žlutá či červená cibule) | Cibulka jarní čerstvá | |
kečup | Kečup sladký | |
hořčice | Hořčice plnotučná |