Nutriční hodnoty (Hlíva ústřičná na paprice a polentové knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 170 kJ / 1 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,36 g |
Tuky | 95,95 g |
– nasycené | 19,84 g |
– nenasycené | 69,21 g |
–– mononenasycené | 47,57 g |
–– polynenasycené | 21,64 g |
––– omega 3 | 2,66 g |
Vláknina | 50,58 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 199,60 g |
– cukry | 55,65 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
1 lžička 1 lžička zauzené papriky | Paprika bílá čerstvá | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
chilli dle chuti | Chilli paprička sušená | |
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
čerstvé papriky 3 3 barvy | Paprika červená čerstvá | 450 g |
150 g 150 g instantní polenty | Polenta | 150 g |
400 ml 400 ml mandlového mléka (kdo může dá kravské) | Nápoj mandlový | 400 ml |
80 g 80 g tuku (rostlinného nebo másla) | Margarín | 80 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 celozrnná bageta | Bageta pšeničná celozrnná |