Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dort II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie10 225 kJ /
2 444 kcal
Bílkoviny74,08 g
– z toho živočišné bílkoviny52,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,00 g
Tuky69,16 g
– nasycené23,28 g
– nenasycené28,60 g
–– mononenasycené22,98 g
–– polynenasycené5,62 g
––– omega 30,17 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 610 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy375,60 g
– cukry243,60 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 celých vajec Vejce slepičí 420 g
180 g 180 g cukru krupice ( pro méně sladký lze použít i jen např. 100 g) Cukr bílý 180 g
180 g 180 g polohrubé mouky (nebo 140 g polohrubé mouky a 40 g kakaa Mouka pšeničná polohrubá 180 g
asi 1/3 asi 1/3 kypřícího prášku do pečiva Kypřící prášek
tuk na vymaštění formy a hrubá mouka na vysypání (pro jistotu vymastím a vysýpám i tu s nepřilnavým povrchem) Mouka pšeničná hrubá
1-2 1-2 Dr. Oetker - Vanilková náplň - lze z ní udělat lehkou nebo máslovou
1 tabulka 1 tabulka čokolády na vaření (100 g) Čokoláda hořká 40% 100 g
Omega na polevy - od oka střední pásek, cca 2 cm Čokoládová poleva
1 1 Ledové kaštany Čokoládová tyčinka

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.