Nutriční hodnoty (Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 310 kJ / 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,21 g |
Tuky | 60,17 g |
– nasycené | 32,36 g |
– nenasycené | 22,74 g |
–– mononenasycené | 18,05 g |
–– polynenasycené | 4,69 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 31,39 g |
– cukry | 5,60 g |
––– laktóza | 0,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
220 g 220 g míchané čerstvé zeleniny | Okurka salátová čerstvá | 220 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 l 1 l vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
trocha trocha zeleninové nati (petrželová, celerová) | ||
česnek (možno vynechat) | Česnek čerstvý | |
35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
2 2 menší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
koření podle chuti | Pepř černý |