Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 310 kJ /
791 kcal
Bílkoviny29,55 g
– z toho živočišné bílkoviny24,34 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,21 g
Tuky60,17 g
– nasycené32,36 g
– nenasycené22,74 g
–– mononenasycené18,05 g
–– polynenasycené4,69 g
––– omega 30,55 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy31,39 g
– cukry5,60 g
––– laktóza0,36 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
220 g 220 g míchané čerstvé zeleniny Okurka salátová čerstvá 220 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 l 1 l vývaru (podle potřeby) Vývar masový 1000 ml
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
trocha trocha zeleninové nati (petrželová, celerová)
česnek (možno vynechat) Česnek čerstvý
35 g 35 g másla Máslo kravské 35 g
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
2 2 menší vejce Vejce slepičí 140 g
sůl Sůl mořská
koření podle chuti Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.