Nutriční hodnoty (Hovězí mleté maso v anglické slanině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 284 kJ / 1 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 127,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,95 g |
Tuky | 76,67 g |
– nasycené | 31,88 g |
– nenasycené | 35,97 g |
–– mononenasycené | 29,69 g |
–– polynenasycené | 6,27 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 14,56 g |
Cholesterol | 968 mg |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 50,70 g |
– cukry | 25,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
3 3 housky | Houska pšeničná | |
1/4 litru 1/4 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
1/2 1/2 kávové lžičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
1/2 1/2 kávové lžičky provensálských bylinek | Provensálské koření | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 1 rajče bez slupky | Rajče červené čerstvé | 60 g |
snítka snítka čerstvého tymiánu nebo špetka sušeného | Tymián čerstvý | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 dl 1 dl červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
24 24 tenkých plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
špetka špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |