Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krůtí játra na slanině a portském víně s mandlemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 990 kJ /
3 822 kcal
Bílkoviny150,31 g
– z toho živočišné bílkoviny133,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,51 g
Tuky295,56 g
– nasycené138,28 g
– nenasycené147,95 g
–– mononenasycené117,92 g
–– polynenasycené30,03 g
––– omega 30,58 g
Vláknina12,82 g
Cholesterol 3,24 g
Sodík 4,54 g
Sůl11,26 g
Sacharidy64,30 g
– cukry29,36 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g krůtích jater Játra krůtí 600 g
250 g 250 g uzené slaniny Špek 250 g
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
200 ml 200 ml portského vína Víno portské 200 ml
100 ml 100 ml drůbežího vývaru Vývar kuřecí 100 ml
1 1 malá kapie Paprika červená čerstvá 250 g
50 g 50 g mandlí (lupínky) Mandle neloupané 50 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
olej Olej řepkový
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
zelenou nať jarní cibulky na ozdobu Cibulka jarní čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.