Nutriční hodnoty (Krůtí játra na slanině a portském víně s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 990 kJ / 3 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 133,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,51 g |
Tuky | 295,56 g |
– nasycené | 138,28 g |
– nenasycené | 147,95 g |
–– mononenasycené | 117,92 g |
–– polynenasycené | 30,03 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 12,82 g |
Cholesterol | 3,24 g |
Sodík | 4,54 g |
Sůl | 11,26 g |
Sacharidy | 64,30 g |
– cukry | 29,36 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g krůtích jater | Játra krůtí | 600 g |
250 g 250 g uzené slaniny | Špek | 250 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
200 ml 200 ml portského vína | Víno portské | 200 ml |
100 ml 100 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 100 ml |
1 1 malá kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
50 g 50 g mandlí (lupínky) | Mandle neloupané | 50 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
zelenou nať jarní cibulky na ozdobu | Cibulka jarní čerstvá |