Nutriční hodnoty (Jahodový koláč kynutý)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 220 kJ / 6 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 114,40 g |
Tuky | 262,48 g |
– nasycené | 155,74 g |
– nenasycené | 94,73 g |
–– mononenasycené | 79,11 g |
–– polynenasycené | 15,61 g |
––– omega 3 | 1,77 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 872,71 g |
– cukry | 183,39 g |
––– laktóza | 21,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3/4 kg 3/4 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1/4 litru 1/4 litru vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
3 3 polévkové lžíce cukru | Cukr bílý | |
1/2 1/2 kávové lžičky strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
4 4 polévkové lžíce dobrého oleje (para, olivový) | Olej řepkový | |
1/2 kostky 1/2 kostky rozpuštěného másla nebo Hery | Máslo kravské | 125 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1/2 1/2 kg jahod pokrájených na plátky | Jahody čerstvé | |
25 dkg 25 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
1/2 kostky 1/2 kostky změklého másla (Hery) | Máslo kravské | 125 g |
10 dkg 10 dkg cukru | Cukr bílý | 100 g |