Nutriční hodnoty (Bramborovo-květákové karbanátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 476 kJ / 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,04 g |
| Tuky | 20,52 g |
| – nasycené | 9,23 g |
| – nenasycené | 8,60 g |
| –– mononenasycené | 4,69 g |
| –– polynenasycené | 3,91 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 16,06 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 63,40 g |
| – cukry | 10,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g oloupaných vařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 300 g 300 g syrového květáku | Květák čerstvý | 300 g |
| 1 1 větší vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 60 g 60 g uzeniny podle chuti (sušená šunka, slanina, chorizo klobása...) | Párek vepřový | 60 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku (podle chuti) | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 hrst 1 hrst hrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
| olej na smažení | Olej řepkový |