Nutriční hodnoty (Cibulačka - omáčka s bramborami a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 391 kJ / 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,87 g |
Tuky | 20,37 g |
– nasycené | 12,60 g |
– nenasycené | 6,89 g |
–– mononenasycené | 4,74 g |
–– polynenasycené | 2,15 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 18,31 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 75,13 g |
– cukry | 18,43 g |
––– laktóza | 1,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
4-5 4-5 velkých brambor | Brambor zimní | 225 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
cca 750 ml cca 750 ml masového vývaru | Vývar masový | 750 ml |
mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
vařená vejce k podávání | Vejce slepičí |