Nutriční hodnoty (Krémový jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 201 kJ / 2 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,98 g |
Tuky | 126,10 g |
– nasycené | 62,46 g |
– nenasycené | 53,70 g |
–– mononenasycené | 42,75 g |
–– polynenasycené | 10,95 g |
––– omega 3 | 2,70 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 808 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 194,20 g |
– cukry | 104,40 g |
––– laktóza | 16,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
4 lžíce 4 lžíce vlažné vody | Voda | 72 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
120 g 120 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 120 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
250 g 250 g měkkého tvarohu (z vaničky) | Tvaroh polotučný | 250 g |
250-300 g 250-300 g jahod | Jahody čerstvé | 275 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
moučkový cukr dle vlastní chuti a sladkosti jahod | Cukr bílý | |
cca 150 g cca 150 g jahod | Jahody čerstvé | 150 g |
dortové želé na 250 ml tekutiny + cukr, případně šlehačka | Želatina cukrářská |