Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémový jahodový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 201 kJ /
2 199 kcal
Bílkoviny65,84 g
– z toho živočišné bílkoviny50,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,98 g
Tuky126,10 g
– nasycené62,46 g
– nenasycené53,70 g
–– mononenasycené42,75 g
–– polynenasycené10,95 g
––– omega 32,70 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 808 mg
Sodík 421 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy194,20 g
– cukry104,40 g
––– laktóza16,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
60 g 60 g cukru krupice Cukr bílý 60 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
4 lžíce 4 lžíce vlažné vody Voda 72 ml
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
120 g 120 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 120 g
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 4 g
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
250 g 250 g měkkého tvarohu (z vaničky) Tvaroh polotučný 250 g
250-300 g 250-300 g jahod Jahody čerstvé 275 g
vanilkový cukr Cukr vanilkový
moučkový cukr dle vlastní chuti a sladkosti jahod Cukr bílý
cca 150 g cca 150 g jahod Jahody čerstvé 150 g
dortové želé na 250 ml tekutiny + cukr, případně šlehačka Želatina cukrářská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.