Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Turecká nevěstina polévka podle Annabel Langbein)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 554 kJ /
1 327 kcal
Bílkoviny26,03 g
– z toho živočišné bílkoviny0,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,61 g
Tuky51,58 g
– nasycené32,34 g
– nenasycené18,28 g
–– mononenasycené16,06 g
–– polynenasycené2,22 g
––– omega 30,20 g
Vláknina39,48 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy173,58 g
– cukry18,63 g
––– laktóza0,48 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 lžic 6 lžic másla Máslo kravské 60 g
3 3 větší cibule Cibule čerstvá 210 g
1 1 malý rajčatový protlak Protlak rajčatový
1 1 a 1/2 KL sladké papriky Paprika červená sušená
1/4 KL 1/4 KL cayenského pepře Chilli paprička mletá 1.25 g
1 1 a 1/2 hrnku červené čočky Čočka červená neloupaná
3/4 hrnku 3/4 hrnku bulguru Pšeničný bulgur 187.5 g
zeleninový vývar nebo voda Vývar zeleninový
1 1 a 1/2 PL sušené máty Máta peprná list sušená
2 PL 2 PL nasekané čerstvé máty Máta peprná list čerstvá 30 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2 PL 2 PL šťávy z citronu Šťáva z citrónu 30 ml
bílý jogurt a citron na dochucení Jogurt kravský bílý 1,5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.