Nutriční hodnoty (Turecká nevěstina polévka podle Annabel Langbein)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 554 kJ / 1 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,61 g |
Tuky | 51,58 g |
– nasycené | 32,34 g |
– nenasycené | 18,28 g |
–– mononenasycené | 16,06 g |
–– polynenasycené | 2,22 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 39,48 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 114 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 173,58 g |
– cukry | 18,63 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 lžic 6 lžic másla | Máslo kravské | 60 g |
3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
1 1 a 1/2 KL sladké papriky | Paprika červená sušená | |
1/4 KL 1/4 KL cayenského pepře | Chilli paprička mletá | 1.25 g |
1 1 a 1/2 hrnku červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
3/4 hrnku 3/4 hrnku bulguru | Pšeničný bulgur | 187.5 g |
zeleninový vývar nebo voda | Vývar zeleninový | |
1 1 a 1/2 PL sušené máty | Máta peprná list sušená | |
2 PL 2 PL nasekané čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 PL 2 PL šťávy z citronu | Šťáva z citrónu | 30 ml |
bílý jogurt a citron na dochucení | Jogurt kravský bílý 1,5% |