Nutriční hodnoty (Špenátová roláda z časopisu Vlasta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,25 g |
Tuky | 72,00 g |
– nasycené | 39,04 g |
– nenasycené | 25,45 g |
–– mononenasycené | 21,62 g |
–– polynenasycené | 3,83 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
– cukry | 15,18 g |
––– laktóza | 14,23 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 mražený špenát | Špenát mražený | |
3 3 žloutky a ze 3 bílků sníh | Vaječný žloutek | 69 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 52.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
100 g 100 g strouhané Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
100 g 100 g krémové smetany (dávám zakysanku) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
utřený česnek | Česnek čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |