Nutriční hodnoty (Jarní zeleninová polévka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 167 kJ / 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,89 g |
| Tuky | 28,07 g |
| – nasycené | 5,15 g |
| – nenasycené | 17,81 g |
| –– mononenasycené | 12,91 g |
| –– polynenasycené | 4,91 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 10,94 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 37,63 g |
| – cukry | 15,03 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g mražené jarní zeleninové směsi | Mrkev mražená | 350 g |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 1.25 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nasekané lístky lístky petrželky | Petržel nať čerstvá |