Nutriční hodnoty (Hřibová omáčka se zeleninou a ztraceným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 583 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,03 g |
Tuky | 19,09 g |
– nasycené | 11,23 g |
– nenasycené | 7,22 g |
–– mononenasycené | 5,62 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 35,25 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 77,80 g |
– cukry | 16,88 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 350 ml hrnek sušených hřibů | Hřib sušený | |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
sladká smetana podle potřeby | Smetana kravská sladká 12% | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
mikrotenový sáček sáček | ||
vejce | Vejce slepičí | |
¼ l žičky žičky oleje | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |