Nutriční hodnoty (Jidáše se škvarky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 087 kJ / 5 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 58,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 288,02 g |
– nasycené | 116,22 g |
– nenasycené | 152,83 g |
–– mononenasycené | 122,09 g |
–– polynenasycené | 30,74 g |
––– omega 3 | 1,91 g |
Vláknina | 25,72 g |
Cholesterol | 954 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,63 g |
Sacharidy | 471,26 g |
– cukry | 32,70 g |
––– laktóza | 16,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 ml 350 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 350 ml |
30 g 30 g čerstvých kvasnic | Droždí pekařské lisované | 30 g |
50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
250 g 250 g škvarků | Škvarky | 250 g |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky soli (sůl se odvíjí podle slanosti škvarků) | Sůl mořská | 12 g |
1 lžička 1 lžička čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
50 g 50 g nasekaného medvědího česneku (pokud neseženete medvědí česnek, použijte 25 g nasekané petrželky) | Česnek medvědí čerstvý | 50 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
60 g 60 g jemně nastrouhané vařené brambory | Brambor zimní | 60 g |
1 1 rozšlehané vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
3 lžičky 3 lžičky hrubozrnné bylinkové soli na posypání | Sůl bylinková |