Nutriční hodnoty (Bílá polévka se ztraceným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 217 kJ / 1 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 47,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 113,17 g |
– nasycené | 62,03 g |
– nenasycené | 39,16 g |
–– mononenasycené | 31,91 g |
–– polynenasycené | 7,25 g |
––– omega 3 | 1,24 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 60,63 g |
– cukry | 10,50 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l uzeného vývaru | Vývar vepřový | 1000 ml |
kousek kousek uzeného masa nebo anglické slaniny | Vepřová plec uzená | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
ocet | Ocet lihový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kmín | Kmín | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 pl 2 pl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
kopr | Kopr nať čerstvý |