Nutriční hodnoty (Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 894 kJ / 3 799 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 124,79 g |
Tuky | 20,69 g |
– nasycené | 4,23 g |
– nenasycené | 12,29 g |
–– mononenasycené | 2,16 g |
–– polynenasycené | 10,14 g |
––– omega 3 | 1,02 g |
Vláknina | 37,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,01 g |
Sacharidy | 759,82 g |
– cukry | 52,88 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g hladké výběrové mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
3 3 středně velké uvařené studené brambory | Brambor zimní | 150 g |
0,45-0,50 l 0,45-0,50 l vlažné vody | Voda | 479.99998927116394 ml |
4 lžičky 4 lžičky soli (dávám rovné) | Sůl mořská | 32 g |
2-3 lžičky 2-3 lžičky kmínu a 3 zrnka fenyklu | Fenykl hlíza | 12.5 g |
kvásek | Kvásek pšeničný | |
40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
5 5 kávových lžiček vlažné vody | Voda | |
1 1 kávová lžička sypkého cukru | Cukr bílý | |
1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |