Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie14 147 kJ /
3 381 kcal
Bílkoviny153,83 g
– z toho živočišné bílkoviny131,83 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,00 g
Tuky206,27 g
– nasycené89,22 g
– nenasycené102,88 g
–– mononenasycené82,35 g
–– polynenasycené20,53 g
––– omega 30,88 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 5,35 g
Sůl12,38 g
Sacharidy215,27 g
– cukry31,61 g
––– laktóza20,61 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1-1,20 kg 1-1,20 kg brambor Brambor zimní 1100.000023841858 g
5 lžic 5 lžic olivového oleje (jiného) Olej olivový 55 ml
strouhanka (podle potřeby) Strouhanka pšeničná
4-5 4-5 vajec vařených natvrdo Vejce slepičí 315 g
2 nožky 2 nožky pikantní klobásy (nejlépe čabajky) Klobása 440 g
2 kelímky 2 kelímky zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 380 ml
80-100 g 80-100 g strouhaného tvrdého sýra Sýr kravský tvrdý 30% 90 g
sůl Sůl mořská
40 g 40 g másla (možno vynechat) Máslo kravské 40 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.