Nutriční hodnoty (Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 147 kJ / 3 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 131,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 206,27 g |
– nasycené | 89,22 g |
– nenasycené | 102,88 g |
–– mononenasycené | 82,35 g |
–– polynenasycené | 20,53 g |
––– omega 3 | 0,88 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 12,38 g |
Sacharidy | 215,27 g |
– cukry | 31,61 g |
––– laktóza | 20,61 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-1,20 kg 1-1,20 kg brambor | Brambor zimní | 1100.000023841858 g |
5 lžic 5 lžic olivového oleje (jiného) | Olej olivový | 55 ml |
strouhanka (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
4-5 4-5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 315 g |
2 nožky 2 nožky pikantní klobásy (nejlépe čabajky) | Klobása | 440 g |
2 kelímky 2 kelímky zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 380 ml |
80-100 g 80-100 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
sůl | Sůl mořská | |
40 g 40 g másla (možno vynechat) | Máslo kravské | 40 g |