Nutriční hodnoty (Srbské rizoto Richarda Nováka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 042 kJ / 1 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,57 g |
Tuky | 41,54 g |
– nasycené | 9,13 g |
– nenasycené | 28,42 g |
–– mononenasycené | 20,86 g |
–– polynenasycené | 7,56 g |
––– omega 3 | 1,89 g |
Vláknina | 18,41 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 722 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 243,65 g |
– cukry | 45,45 g |
––– laktóza | 3,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 1 cibule (střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek dlouhozrnné rýže | Rýže bílá | 250 g |
200 g 200 g vepřové plece | Vepřová plec | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
50 g 50 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
kyselé okurky | Okurka polní zavařená |