Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka ze zelené čočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 714 kJ /
649 kcal
Bílkoviny19,01 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,01 g
Tuky28,32 g
– nasycené3,21 g
– nenasycené23,98 g
–– mononenasycené15,20 g
–– polynenasycené8,78 g
––– omega 31,80 g
Vláknina58,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,30 g
Sacharidy52,74 g
– cukry22,99 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek zelené čočky Čočka zelená neloupaná
1 plechovka 1 plechovka loupaných krájených rajčat Dužina červeného rajčete čerstvá
2 lžíce 2 lžíce oleje (kokosový, olivový apod.) Olej řepkový 22 ml
2-3 2-3 mrkve (podle velikosti) Mrkev čerstvá 125 g
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2 plátky 2 plátky čerstvého zázvoru Zázvor čerstvý
2 kostky 2 kostky zeleninového bujónu Natur Bujón zeleninový 20 g
1 lžička 1 lžička červené kari pasty Curry pasta 5 g
1 lžička 1 lžička drceného římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
půl lžičky lžičky kurkumy Kurkuma mletá
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.