Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pohanková polévka s houbami a taveným sýrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 423 kJ /
1 057 kcal
Bílkoviny61,17 g
– z toho živočišné bílkoviny45,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,96 g
Tuky49,46 g
– nasycené31,78 g
– nenasycené16,98 g
–– mononenasycené12,17 g
–– polynenasycené4,80 g
––– omega 30,74 g
Vláknina22,65 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,10 g
Sacharidy81,71 g
– cukry12,96 g
––– laktóza1,84 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
50 g 50 g zeleného hrášku Hrášek zelený 50 g
kousek kousek celeru (cca 70 g) Celer bulva čerstvá
75 g 75 g pohanky Pohanka loupaná 75 g
75 g 75 g hub (žampiony nebo hlíva ústřičná) Hřib čerstvý 75 g
1,5 l 1,5 l vývaru Vývar hovězí 1500 ml
100 g 100 g tučnějšího taveného sýru (ne odtučněný) Sýr tavený 100 g
trochu trochu sušeného droždí Droždí sušené
namletý pepř, sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.