Nutriční hodnoty (Pohanková polévka s houbami a taveným sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 423 kJ / 1 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,96 g |
Tuky | 49,46 g |
– nasycené | 31,78 g |
– nenasycené | 16,98 g |
–– mononenasycené | 12,17 g |
–– polynenasycené | 4,80 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 22,65 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 81,71 g |
– cukry | 12,96 g |
––– laktóza | 1,84 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
50 g 50 g zeleného hrášku | Hrášek zelený | 50 g |
kousek kousek celeru (cca 70 g) | Celer bulva čerstvá | |
75 g 75 g pohanky | Pohanka loupaná | 75 g |
75 g 75 g hub (žampiony nebo hlíva ústřičná) | Hřib čerstvý | 75 g |
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
100 g 100 g tučnějšího taveného sýru (ne odtučněný) | Sýr tavený | 100 g |
trochu trochu sušeného droždí | Droždí sušené | |
namletý pepř, sůl | Sůl mořská | |