Nutriční hodnoty (Žampionová krůtí játra s uzenou slaninou a cherry rajčátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 661 kJ / 3 026 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 134,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,85 g |
Tuky | 233,06 g |
– nasycené | 110,34 g |
– nenasycené | 112,83 g |
–– mononenasycené | 93,55 g |
–– polynenasycené | 19,28 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 45,36 g |
Cholesterol | 3,12 g |
Sodík | 5,55 g |
Sůl | 13,76 g |
Sacharidy | 64,12 g |
– cukry | 16,58 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g krůtích jater | Játra krůtí | 600 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
200 g 200 g rajčátek cherry | Rajčata cherry | 200 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
250 g 250 g celých sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | 250 g |
250 g 250 g uzené slaniny | Špek | 250 g |
3 lžíce 3 lžíce rajčatové pyré | Pyré z červených rajčat | 45 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
300 ml 300 ml drůbežího vývaru (nebo 1 gelový drůbeží bujon a voda) | Vývar kuřecí | 300 ml |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
½ jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
½ červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
petrželka nebo libeček | Petržel nať čerstvá |