Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rizoto s italskou klobásou a rajčátky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie38 614 kJ /
9 229 kcal
Bílkoviny281,48 g
– z toho živočišné bílkoviny52,82 g
– z toho rostlinné bílkoviny228,66 g
Tuky96,90 g
– nasycené31,06 g
– nenasycené51,10 g
–– mononenasycené21,80 g
–– polynenasycené29,30 g
––– omega 30,34 g
Vláknina388,69 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 4,71 g
Sůl7,06 g
Sacharidy1 605,50 g
– cukry1 201,27 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
350 g 350 g čerstvých italských klobásek (např. salsiccií) Klobása 350 g
1 řapík 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
1 stroužek 1 stroužek česneku, prolisovaný
3/4 hrnku 3/4 hrnku kulatozrnné rýže vhodné na rizoto Rýže bílá kulatozrnná 187.5 g
50 ml 50 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 50 ml
750 ml 750 ml kuřecího vývaru Vývar kuřecí 750 ml
400 400 g konzerva krájených rajčat Rajče červené čerstvé 24000 g
sůl a čerstvě mletý černý pepř Pepř černý mletý
malý svazek svazek hladkolisté petržele, nasekané lístky
hoblinky parmazánu Parmezán
olivový olej na pokapání Olej olivový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.