Nutriční hodnoty (Rizoto s italskou klobásou a rajčátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 38 614 kJ / 9 229 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 281,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 228,66 g |
Tuky | 96,90 g |
– nasycené | 31,06 g |
– nenasycené | 51,10 g |
–– mononenasycené | 21,80 g |
–– polynenasycené | 29,30 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 388,69 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 4,71 g |
Sůl | 7,06 g |
Sacharidy | 1 605,50 g |
– cukry | 1 201,27 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno | ||
350 g 350 g čerstvých italských klobásek (např. salsiccií) | Klobása | 350 g |
1 řapík 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno | ||
1 stroužek 1 stroužek česneku, prolisovaný | ||
3/4 hrnku 3/4 hrnku kulatozrnné rýže vhodné na rizoto | Rýže bílá kulatozrnná | 187.5 g |
50 ml 50 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
750 ml 750 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
400 400 g konzerva krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 24000 g |
sůl a čerstvě mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
malý svazek svazek hladkolisté petržele, nasekané lístky | ||
hoblinky parmazánu | Parmezán | |
olivový olej na pokapání | Olej olivový |