Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka "okroška" babičky Aničky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 257 kJ /
539 kcal
Bílkoviny38,06 g
– z toho živočišné bílkoviny35,13 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,93 g
Tuky26,08 g
– nasycené9,31 g
– nenasycené10,86 g
–– mononenasycené8,84 g
–– polynenasycené2,02 g
––– omega 30,11 g
Vláknina4,27 g
Cholesterol 673 mg
Sodík 445 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy36,58 g
– cukry23,89 g
––– laktóza16,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší salátová okurka (oloupaná) Okurka salátová čerstvá
100 ml 100 ml jogurtu Jogurt kravský bílý 3,5% 100 ml
1-2 stroužky 1-2 stroužky prolisovaného česneku (českého) Česnek čerstvý 10.5 g
sůl a pepř Pepř černý
2-3 dl 2-3 dl mléka (měla jsem plnotučné) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
asi 1 dl 1 dl zavařené červené řepy i s nálevem Červená řepa čerstvá 100 g
nať z 1 1 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
několik několik ředkviček Ředkvička čerstvá
1 1 vařená brambora Brambor zimní 50 g
2-3 2-3 vařená vajíčka Vejce slepičí 175 g
šunka (není nutná) Šunka vepřová vařená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.