Nutriční hodnoty (Polévka "okroška" babičky Aničky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 257 kJ / 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,93 g |
Tuky | 26,08 g |
– nasycené | 9,31 g |
– nenasycené | 10,86 g |
–– mononenasycené | 8,84 g |
–– polynenasycené | 2,02 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 4,27 g |
Cholesterol | 673 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 36,58 g |
– cukry | 23,89 g |
––– laktóza | 16,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší salátová okurka (oloupaná) | Okurka salátová čerstvá | |
100 ml 100 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 100 ml |
1-2 stroužky 1-2 stroužky prolisovaného česneku (českého) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
2-3 dl 2-3 dl mléka (měla jsem plnotučné) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
asi 1 dl 1 dl zavařené červené řepy i s nálevem | Červená řepa čerstvá | 100 g |
nať z 1 1 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
několik několik ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
1 1 vařená brambora | Brambor zimní | 50 g |
2-3 2-3 vařená vajíčka | Vejce slepičí | 175 g |
šunka (není nutná) | Šunka vepřová vařená |