Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s hrachem podle Marie Janků-Sandtnerové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie7 423 kJ /
1 774 kcal
Bílkoviny75,68 g
– z toho živočišné bílkoviny0,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny75,29 g
Tuky50,47 g
– nasycené30,14 g
– nenasycené19,34 g
–– mononenasycené15,46 g
–– polynenasycené3,87 g
––– omega 30,25 g
Vláknina48,11 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 151 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy230,79 g
– cukry25,81 g
––– laktóza0,44 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
25 dkg 25 dkg brambor Brambor zimní 250 g
sůl Sůl mořská
25 dkg 25 dkg zeleného hráchu Hrách žlutý loupaný sušený 250 g
na špičku nože na špičku nože čištěné sody Jedlá soda
4 dkg 4 dkg másla Máslo kravské 40 g
4 dkg 4 dkg mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
2 dkg 2 dkg cibule Cibule čerstvá 20 g
8 dkg 8 dkg zeleniny Mrkev čerstvá 80 g
špetka špetka majoránky Majoránka sušená
1 1 a 1/2 l vody Voda
10 dkg 10 dkg čerstvých hříbků Hřib čerstvý 100 g
1 dkg 1 dkg másla Máslo kravské 10 g
2 dkg 2 dkg krup (perliček) Kroupy ječné 20 g
1/2 dkg 1/2 dkg másla Máslo kravské 5 g
3 zrnka 3 zrnka tlučeného pepře Pepř černý
1/2 stroužku 1/2 stroužku česneku Česnek čerstvý 3.5 g
místo krup 5 dkg dkg moravské klobásy nebo české uzenky Klobása

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.