Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s hrachem podle Marie Janků-Sandtnerové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 7 423 kJ / 1 774 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,29 g |
Tuky | 50,47 g |
– nasycené | 30,14 g |
– nenasycené | 19,34 g |
–– mononenasycené | 15,46 g |
–– polynenasycené | 3,87 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 48,11 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 151 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 230,79 g |
– cukry | 25,81 g |
––– laktóza | 0,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
25 dkg 25 dkg brambor | Brambor zimní | 250 g |
sůl | Sůl mořská | |
25 dkg 25 dkg zeleného hráchu | Hrách žlutý loupaný sušený | 250 g |
na špičku nože na špičku nože čištěné sody | Jedlá soda | |
4 dkg 4 dkg másla | Máslo kravské | 40 g |
4 dkg 4 dkg mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
2 dkg 2 dkg cibule | Cibule čerstvá | 20 g |
8 dkg 8 dkg zeleniny | Mrkev čerstvá | 80 g |
špetka špetka majoránky | Majoránka sušená | |
1 1 a 1/2 l vody | Voda | |
10 dkg 10 dkg čerstvých hříbků | Hřib čerstvý | 100 g |
1 dkg 1 dkg másla | Máslo kravské | 10 g |
2 dkg 2 dkg krup (perliček) | Kroupy ječné | 20 g |
1/2 dkg 1/2 dkg másla | Máslo kravské | 5 g |
3 zrnka 3 zrnka tlučeného pepře | Pepř černý | |
1/2 stroužku 1/2 stroužku česneku | Česnek čerstvý | 3.5 g |
místo krup 5 dkg dkg moravské klobásy nebo české uzenky | Klobása |