Nutriční hodnoty (Bramboračka s uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 344 kJ / 1 038 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 62,25 g |
– nasycené | 35,99 g |
– nenasycené | 23,08 g |
–– mononenasycené | 18,18 g |
–– polynenasycené | 4,90 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 12,61 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 4,69 g |
Sacharidy | 49,40 g |
– cukry | 13,78 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200-250 g 200-250 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 225 g |
3 3 velké brambory (nebo 5 středních) | Brambor zimní | 150 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (odvláknit) | Celer řapíkatý | |
5 cm 5 cm pórku na půlkolečka | Pórek čerstvý | |
1/2 1/2 kedlubnu | Kedluben čerstvý | 90 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku (podle vaší chuti i více) | Česnek čerstvý | 14 g |
1 hrst 1 hrst majoránky rozemnout | Majoránka sušená | |
1 větvička 1 větvička libečku | Libeček čerstvý | |
1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody s 2 kostkami zeleninového bujonu) | Vývar masový | 1500 ml |
mletý pepř | Pepř černý mletý |