Nutriční hodnoty (Zapečený špenát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 372 kJ / 1 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,19 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,54 g |
Tuky | 69,33 g |
– nasycené | 34,44 g |
– nenasycené | 26,62 g |
–– mononenasycené | 22,37 g |
–– polynenasycené | 4,25 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 18,74 g |
Cholesterol | 917 mg |
Sodík | 569 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 47,50 g |
– cukry | 17,82 g |
––– laktóza | 10,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g čerstvého listového špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 21 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
200 ml 200 ml mléka (nebo smetany) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 hrst 1 hrst strouhaného parmezánu (nebo 1 malá mozzarella) | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská | |
troška másla | Máslo kravské | |
1 hrst 1 hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná |