Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečený špenát)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie4 372 kJ /
1 045 kcal
Bílkoviny50,73 g
– z toho živočišné bílkoviny33,19 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,54 g
Tuky69,33 g
– nasycené34,44 g
– nenasycené26,62 g
–– mononenasycené22,37 g
–– polynenasycené4,25 g
––– omega 30,27 g
Vláknina18,74 g
Cholesterol 917 mg
Sodík 569 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy47,50 g
– cukry17,82 g
––– laktóza10,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g čerstvého listového špenátu Špenát čerstvý 500 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česnek Česnek čerstvý 21 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
200 ml 200 ml mléka (nebo smetany) Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
1 hrst 1 hrst strouhaného parmezánu (nebo 1 malá mozzarella) Parmezán
sůl Sůl mořská
troška másla Máslo kravské
1 hrst 1 hrst strouhanky Strouhanka pšeničná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.