Nutriční hodnoty (Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 785 kJ / 1 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 159,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,33 g |
Tuky | 41,91 g |
– nasycené | 23,18 g |
– nenasycené | 16,58 g |
–– mononenasycené | 14,87 g |
–– polynenasycené | 1,71 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 25,89 g |
– cukry | 3,82 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g hovězího předního masa | Hovězí plec | 750 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
4-5 4-5 sardelek nebo sardelová pasta | ||
1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
hovězí vývar | Vývar hovězí | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |