Nutriční hodnoty (Lehký bramborový salát bez majonézy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 7 490 kJ / 1 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,80 g |
Tuky | 108,16 g |
– nasycené | 15,26 g |
– nenasycené | 89,50 g |
–– mononenasycené | 76,40 g |
–– polynenasycené | 13,10 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 287 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 161,50 g |
– cukry | 32,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
15 ks 15 ks menších až středních brambor ve slupce vařených | Brambor zimní | 750 g |
4 4 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce nálevu | ||
1 1 větší mrkev uvařená s brambory | Brambor zimní | 50 g |
5 5 lžic sterilovaného celeru a 2 lžíce nálevu | Celer bulva sterilovaná | |
1 1 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 maličkou konzervu se směsí kukuřice, hrášku a červené papriky | Paprika červená čerstvá | 150 g |
6 koleček 6 koleček mysliveckého nebo lyonského salámu | ||
1 1 navršenou lžíci drobně nakrájené kapie (syrová nebo naložená) | Paprika červená čerstvá | 250 g |
2 lžičky 2 lžičky hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 10 g |
1 dl 1 dl olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
2 2 lahůdkové cibulky bez volných listů natě | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce bílého Balzamica (nebo šťáva z 1/2 citrónu) | ||
4 kapky 4 kapky sladidla nebo 2 lžičky moučkového cukru | E951 - Aspartam | |
pepř, sůl | Sůl mořská |