Nutriční hodnoty (Dršťková polévka z ředkviček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 760 kJ / 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,33 g |
Tuky | 33,98 g |
– nasycené | 7,89 g |
– nenasycené | 24,80 g |
–– mononenasycené | 15,52 g |
–– polynenasycené | 9,27 g |
––– omega 3 | 2,28 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 62,37 g |
– cukry | 17,86 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 svazky 3 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 330 g |
2 lžíce 2 lžíce ovesných vloček | Vločky ovesné | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1250 ml 1250 ml vývaru (nebo voda a 1/2 kostky bujonu) | Vývar masový | 1250 ml |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 špetka 1 špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |