Nutriční hodnoty (Slaninové válečky pečené na pórkových bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 8 752 kJ / 2 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,38 g |
Tuky | 84,24 g |
– nasycené | 27,16 g |
– nenasycené | 48,84 g |
–– mononenasycené | 37,83 g |
–– polynenasycené | 11,01 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 44,70 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 440 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 202,90 g |
– cukry | 16,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího) | Vepřový ořez | 500 g |
delší plátky plátky slaniny na zabalení | Špek | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 středně velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 –3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1 hrst 1 hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
sůl a pepř | Pepř černý | |
mletá paprika | Paprika červená sušená | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
900 g 900 g brambor | Brambor zimní | 900 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 paprikový lusk | Paprika bílá čerstvá | |
máslo | Máslo kravské | |
sůl a pepř | Pepř černý | |
olej a mletá paprika | Paprika červená sušená |