Nutriční hodnoty (Salašnická maškrta - slovenský recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 965 kJ / 2 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 142,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,98 g |
Tuky | 125,27 g |
– nasycené | 56,87 g |
– nenasycené | 60,94 g |
–– mononenasycené | 50,86 g |
–– polynenasycené | 10,08 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 28,70 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 70,16 g |
– cukry | 20,00 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g vepřové pečeně | Vepřová kotleta bez kosti | 600 g |
100 g 100 g bílých fazolí | Fazole bílé | 100 g |
250 g 250 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 250 g |
60 g 60 g slaniny | Špek | 60 g |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl a mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mletá paprika (dávám 1 vrchovatou kávovou lžičku) | Paprika červená sušená | |
stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
lžíce lžíce posekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
voda na zalití | Voda |