Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Friko (podle babičky))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 901 kJ /
932 kcal
Bílkoviny57,96 g
– z toho živočišné bílkoviny50,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,28 g
Tuky28,33 g
– nasycené13,96 g
– nenasycené19,80 g
–– mononenasycené8,87 g
–– polynenasycené10,93 g
––– omega 30,47 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 982 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy108,00 g
– cukry61,20 g
––– laktóza54,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
4 4 střední brambory (asi 40 dkg brambor) Brambor zimní 200 g
1 1 rovná KL drceného kmínu Kmín mletý
8 8 až 10 kuliček nového koření Nové koření
4 4 až 5 bobkových listů Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
mletý černý pepř Pepř černý mletý
olej Olej řepkový
asi 2 PL 2 PL hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 litr 1 litr vody Voda 1000 ml
1 litr 1 litr podmáslí Podmáslí 1000 g
1 1 až 2 vejce Vejce slepičí 70 g
čerstvá pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.