Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Moje "italská" omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 045 kJ /
967 kcal
Bílkoviny36,63 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny36,63 g
Tuky9,29 g
– nasycené1,46 g
– nenasycené5,78 g
–– mononenasycené2,56 g
–– polynenasycené3,21 g
––– omega 30,01 g
Vláknina35,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,83 g
Sůl8,70 g
Sacharidy168,25 g
– cukry144,80 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
olej Olej řepkový
8-10 ks 8-10 ks paprik Paprika bílá čerstvá 1350 g
1 1 větší cuketa Cuketa čerstvá 100 g
½ velkého celeru Celer bulva čerstvá
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
2 2 rovné lžičky soli Sůl mořská
2 2 polévkové lžíce cukru Cukr bílý
1 1 rajský protlak Protlak rajčatový
1/2 lahvičky 1/2 lahvičky kečupu Kečup sladký
1 litr 1 litr rajčatové šťávy (passaty) Šťáva z rajčete 1000 ml
4 lžíce 4 lžíce sójové omáčky Sójová omáčka Tamari 60 ml
trochu trochu vegety (třeba bez glutamátu) Kořenící směs sypká
1/4 lžičky 1/4 lžičky (může být i více) pálivé papriky Paprika pálivá 1.5 g
nakonec sušený česnek (asi tak 2 rovné lžičky) Česnek sušený
špetka špetka italského koření (nebo i provensálského koření, nebo dobromysli Provensálské koření
škrobová moučka Bramborový škrob
několik několik masitých rajčat Rajče červené čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.