Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boloňské špagety)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie12 307 kJ /
2 941 kcal
Bílkoviny175,82 g
– z toho živočišné bílkoviny100,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny75,49 g
Tuky50,36 g
– nasycené11,38 g
– nenasycené30,29 g
–– mononenasycené22,77 g
–– polynenasycené7,52 g
––– omega 30,29 g
Vláknina69,61 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,65 g
Sacharidy413,38 g
– cukry70,48 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 řapík 1 řapík celeru Celer bulva čerstvá 500 g
500 g 500 g mletého hovězího masa Hovězí ořez 500 g
50 ml 50 ml hovězího vývaru Vývar hovězí 50 ml
1,5 hrnku 1,5 hrnku červeného vína Víno červené suché
850 g 850 g konzervovaných rajčat (drcených nebo krájených) Rajče červené sterilované 850 g
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
1/4 hrnku 1/4 hrnku nakrájené petrželové natě Petržel nať čerstvá
500 g 500 g špaget Špagety pšeničné 500 g
parmezán Parmezán
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.