Nutriční hodnoty (Boloňské špagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 12 307 kJ / 2 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,49 g |
Tuky | 50,36 g |
– nasycené | 11,38 g |
– nenasycené | 30,29 g |
–– mononenasycené | 22,77 g |
–– polynenasycené | 7,52 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 69,61 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 413,38 g |
– cukry | 70,48 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
50 ml 50 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 50 ml |
1,5 hrnku 1,5 hrnku červeného vína | Víno červené suché | |
850 g 850 g konzervovaných rajčat (drcených nebo krájených) | Rajče červené sterilované | 850 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku nakrájené petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
parmezán | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |