Nutriční hodnoty (Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 429 kJ / 2 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 203,34 g |
– nasycené | 37,27 g |
– nenasycené | 151,03 g |
–– mononenasycené | 44,86 g |
–– polynenasycené | 106,17 g |
––– omega 3 | 2,47 g |
Vláknina | 18,81 g |
Cholesterol | 428 mg |
Sodík | 8,62 g |
Sůl | 21,25 g |
Sacharidy | 117,31 g |
– cukry | 26,48 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g salátových brambor typu A | Brambor zimní | 500 g |
240 g 240 g salámu junior (nebo šunkového) vcelku | Měkký salám | 240 g |
100 g 100 g kyselé okurky | Okurka polní zavařená | 100 g |
20 g 20 g sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 20 g |
40 g 40 g celeru | Celer bulva čerstvá | 40 g |
60 g 60 g mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
200 g 200 g majonézy | Majonéza | 200 g |
20 g 20 g plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 20 g |
5 g 5 g worcesteru | Worcestrová omáčka | 5 ml |
15 g 15 g octa | Ocet lihový | 15 ml |
10 g 10 g cukru | Cukr bílý | 10 g |
10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
0,5 g 0,5 g mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 0.5 g |