Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčky A, B, C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 978 kJ /
951 kcal
Bílkoviny21,17 g
– z toho živočišné bílkoviny0,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,31 g
Tuky49,30 g
– nasycené24,21 g
– nenasycené23,93 g
–– mononenasycené18,42 g
–– polynenasycené5,52 g
––– omega 30,15 g
Vláknina19,10 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy98,46 g
– cukry27,96 g
––– laktóza0,06 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
malá konzerva ananasu Ananas zavařený
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
kelímek kelímek smetany Smetana kravská sladká 12%
1 lžička 1 lžička másla nebo rostlinného tuku Máslo kravské 8 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 hlava čerstvé nebo balíček mražené brokolice
půl hrnku hrnku mléka (hodí se i sójové) Mléko kravské polotučné 1,5%
sůl + koření podle chuti Pepř černý
2 - 3 lžíce 2 - 3 lžíce instantní kukuřičné nebo rýžové kaše, rozmíchané v hrnku vody
2 hrsti 2 hrsti libovolných bylinek (směs petržele, kerblíku, estragonu, řebříčku, libečku apod.) Petržel nať čerstvá
5 5 cibulek šalotek Šalotka čerstvá
lžíce lžíce postrouhaného křenu Křen čerstvý
voda na podlití (může být i smetana, acidfilní mléko apod.) Mléko kravské polotučné 1,5%
cukr, sůl, ocet Ocet lihový
3 zrnka 3 zrnka bílého pepře Pepř bílý
80 g 80 g máslové jíšky Jíška máslová
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
200 g 200 g celeru + celerová nať Petržel nať čerstvá 200 g
cibule Cibule čerstvá
sůl Sůl mořská
kelímek kelímek kysané smetany (nebo mléko) Smetana kravská zakysaná 12%
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
lžíce lžíce másla Máslo kravské
lžička lžička hladké mouky Mouka pšeničná hladká
2 lžíce 2 lžíce ustrouhaného chleba Chléb pšeničný kváskový
sklenka bílého vína + 2 sklenky vývaru Víno bílé suché
1 lžička 1 lžička octa Ocet lihový 5 ml
cukr na karamel Karamel
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.