Nutriční hodnoty (Omáčky A, B, C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 978 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,31 g |
Tuky | 49,30 g |
– nasycené | 24,21 g |
– nenasycené | 23,93 g |
–– mononenasycené | 18,42 g |
–– polynenasycené | 5,52 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 19,10 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,46 g |
– cukry | 27,96 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
malá konzerva ananasu | Ananas zavařený | |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
kelímek kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
1 lžička 1 lžička másla nebo rostlinného tuku | Máslo kravské | 8 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 hlava čerstvé nebo balíček mražené brokolice | ||
půl hrnku hrnku mléka (hodí se i sójové) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
sůl + koření podle chuti | Pepř černý | |
2 - 3 lžíce 2 - 3 lžíce instantní kukuřičné nebo rýžové kaše, rozmíchané v hrnku vody | ||
2 hrsti 2 hrsti libovolných bylinek (směs petržele, kerblíku, estragonu, řebříčku, libečku apod.) | Petržel nať čerstvá | |
5 5 cibulek šalotek | Šalotka čerstvá | |
lžíce lžíce postrouhaného křenu | Křen čerstvý | |
voda na podlití (může být i smetana, acidfilní mléko apod.) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
cukr, sůl, ocet | Ocet lihový | |
3 zrnka 3 zrnka bílého pepře | Pepř bílý | |
80 g 80 g máslové jíšky | Jíška máslová | |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
200 g 200 g celeru + celerová nať | Petržel nať čerstvá | 200 g |
cibule | Cibule čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
kelímek kelímek kysané smetany (nebo mléko) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
lžička lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2 lžíce 2 lžíce ustrouhaného chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
sklenka bílého vína + 2 sklenky vývaru | Víno bílé suché | |
1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
cukr na karamel | Karamel | |
sůl | Sůl mořská |