Nutriční hodnoty (Omáčky C, Č, D (cibulová se žampióny, cibulová základní, česneková, dragounská houbovka, dýňová))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 868 kJ / 3 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,08 g |
Tuky | 188,82 g |
– nasycené | 107,43 g |
– nenasycené | 75,59 g |
–– mononenasycené | 62,95 g |
–– polynenasycené | 12,63 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 81,51 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 233,42 g |
– cukry | 106,30 g |
––– laktóza | 47,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 cibulí | Cibule čerstvá | 420 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 černá ředkev | Ředkev bílá čerstvá | |
hrst hrst jemně nakrájených žampiónů | Žampion čerstvý | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
lžička lžička mouky | Mouka pšeničná hladká | |
5 dl 5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
sůl a pepř | Pepř černý | |
200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
sůl | Sůl mořská | |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový | |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
400 g 400 g hub | Hřib čerstvý | 400 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
menší cibule | Cibule čerstvá | |
2 dl 2 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
mletá paprika sladká i pálivá | Paprika červená sušená | |
sůl, pepř a kmín | Kmín | |
1 1 menší dýně | Dýně čerstvá | |
1/2 l 1/2 l vývaru ze zeleniny | Mrkev čerstvá | |
2 2 cibule + 30 g másla | Cibule čerstvá | 140 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
lžíce lžíce sójové omáčky | ||
60 g 60 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 60 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
2 dl 2 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
pažitka nebo petrželka | Pažitka čerstvá |