Nutriční hodnoty (Bramborovo-cuketová polévka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 213 kJ / 1 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,91 g |
Tuky | 79,07 g |
– nasycené | 50,52 g |
– nenasycené | 27,56 g |
–– mononenasycené | 23,84 g |
–– polynenasycené | 3,72 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 20,17 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 159 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 103,87 g |
– cukry | 28,43 g |
––– laktóza | 9,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mladé cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
0,5 0,5 lžíce oleje | Olej řepkový | |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
2-3 2-3 brambory (dle velikosti) | Brambor zimní | 125 g |
sůl | Sůl mořská | |
cca 1 l 1 l zeleninového vývaru nebo mléka | Vývar zeleninový | 1000 ml |
2-3 lžíce 2-3 lžíce nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 37.5 g |
250 g 250 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |