Nutriční hodnoty (Omáčky K (kari, karotková, kokosová, kořeněná a z kuřecích drůbků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 789 kJ / 2 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,29 g |
Tuky | 174,17 g |
– nasycené | 94,06 g |
– nenasycené | 74,14 g |
–– mononenasycené | 51,89 g |
–– polynenasycené | 22,25 g |
––– omega 3 | 2,70 g |
Vláknina | 40,49 g |
Cholesterol | 66 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 148,22 g |
– cukry | 39,72 g |
––– laktóza | 7,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
půlka půlka cibule | Cibule čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
kari koření | Kari | |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce studeného másla | Máslo kravské | 10 g |
na přílohu rýže, hrášek a kostičky kostičky ananasového kompotu | Ananas zavařený | |
250 g 250 g karotky | Mrkev čerstvá | 250 g |
olej | Olej řepkový | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
celý pepř | Pepř černý | |
nové koření | Nové koření | |
hřebíček | Hřebíček | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
80 g 80 g bešamelové omáčky (40 g másla, 40 g mouky, mléko nebo smetana dle potřeby, strouhaný parmezán nebo ementál) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
100 g 100 g strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
60 g 60 g tuku | Margarín | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
2 2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
šťáva z citrónu | Šťáva z citrónu | |
40 g 40 g tuku | Margarín | 40 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce sladké i pálivé mleté papriky | Paprika pálivá | 15 g |
1 lžička 1 lžička bílého i černého pepře | Pepř černý | 5 g |
1 1 sterilovaná okurka | Okurka polní zavařená | |
2 lžíce 2 lžíce pálivé hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
vývar (i z masoxu) | Vývar hovězí | |
1 dl 1 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
kuřecí drůbky | Droby kuřecí směs | |
kuřecí játra | Játra kuřecí | |
kořenová zelenina | Mrkev čerstvá | |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (lze vynechat) | Bujón zeleninový | 10 g |
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
suché rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | |
vejce (kolik rohlíků, tolik vajec) | Vejce slepičí | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
máslo | Máslo kravské | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská |