Nutriční hodnoty (Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,31 g |
Tuky | 127,80 g |
– nasycené | 55,07 g |
– nenasycené | 70,96 g |
–– mononenasycené | 53,62 g |
–– polynenasycené | 17,35 g |
––– omega 3 | 2,22 g |
Vláknina | 20,89 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 86,75 g |
– cukry | 25,08 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
2 2 dl mléka a trochu vody | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 dl 1 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
trochu trochu zavařených nebo čerstvých meruněk | ||
cukr a sůl | Cukr bílý | |
2,5 dl 2,5 dl základní hnědé omáčky | ||
0,5 dl 0,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
150 g 150 g míchaných hub | Hřib čerstvý | 150 g |
lžíce lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
menší cibule | Cibule čerstvá | |
sůl, trochu trochu estragonu | Estragon sušený | |
pažitka, petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1 1 větší hadovka | ||
kostka tvarohu | Tvaroh polotučný | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
lžíce lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | |
lžíce lžíce kopru a lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | |
2-3 2-3 moravské klobásy | Klobása | |
50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
cibule | Cibule čerstvá | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
lžíce lžíce červené mleté papriky | Paprika červená sušená | |
1/2 l 1/2 l vývaru z kostí | Vývar hovězí | 500 ml |
pepř a sůl | Pepř černý | |
100 g 100 g zelených paprik | Paprika zelená čerstvá | 100 g |
olej | Olej řepkový | |
50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
150 g 150 g rajčatového protlaku (šťávy) | Protlak rajčatový | 150 g |
0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
sůl a pepř | Pepř černý |