Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 950 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny24,24 g
– z toho živočišné bílkoviny7,93 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,31 g
Tuky127,80 g
– nasycené55,07 g
– nenasycené70,96 g
–– mononenasycené53,62 g
–– polynenasycené17,35 g
––– omega 32,22 g
Vláknina20,89 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy86,75 g
– cukry25,08 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
2 2 dl mléka a trochu vody Mléko kravské polotučné 1,5%
1 dl 1 dl sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
trochu trochu zavařených nebo čerstvých meruněk
cukr a sůl Cukr bílý
2,5 dl 2,5 dl základní hnědé omáčky
0,5 dl 0,5 dl bílého vína Víno bílé suché 50 ml
150 g 150 g míchaných hub Hřib čerstvý 150 g
lžíce lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
menší cibule Cibule čerstvá
sůl, trochu trochu estragonu Estragon sušený
pažitka, petrželka Petržel nať čerstvá
1 1 větší hadovka
kostka tvarohu Tvaroh polotučný
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
sůl a pepř Pepř černý
lžíce lžíce vinného octa Ocet vinný bílý
lžíce lžíce kopru a lžíce pažitky Pažitka čerstvá
2-3 2-3 moravské klobásy Klobása
50 g 50 g sádla Sádlo vepřové 50 g
cibule Cibule čerstvá
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
lžíce lžíce červené mleté papriky Paprika červená sušená
1/2 l 1/2 l vývaru z kostí Vývar hovězí 500 ml
pepř a sůl Pepř černý
100 g 100 g zelených paprik Paprika zelená čerstvá 100 g
olej Olej řepkový
50 g 50 g cibule Cibule čerstvá 50 g
150 g 150 g rajčatového protlaku (šťávy) Protlak rajčatový 150 g
0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 500 ml
sůl a pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.